Einde van Windows 7

Einde van Windows 7

Jan op 29.07.2019
De Ondersteuning van Windows 7 stopt op 14 januari 2020, maar wat nu?

Op 14/01/2020 is het definitief gedaan. Na ongeveer 10j trekt Microsoft de stekker uit Windows 7. Men stopt dus met de ondersteuning er van. Wat die juist inhoudt of wat dit voor jouw laptop betekent, leggen we even hieronder uit


Het einde van Windows 7 support volgend jaar op 14/01/2020

Net zoals Windows XP, zal de ondersteuning voor elk besturingssysteem onvermijdelijk op een gegeven moment eindigen. Dat betekent dat na 10 jaar de Windows 7 ondersteuning stopt en je pc of laptop na 14 januari 2020 geen automatische software updates meer krijgt. Ook de (kritieke) beveiligingsupdates krijg je niet meer doorgestuurd.

Vormt dit nu meteen een probleem?

NEE! Toestellen met windows 7 op blijven bruikbaar. Echter, omdat ze geen automatische updates mee binnen krijgen, worden de toestellen naarmate de tijd verstrijkt alsmaar onveiliger om te blijven gebruiken. Indien er ook problemen opduiken, gaan deze ook mogelijks niet meer kunnen opgelost worden.

Het risico op virussen, malware, spyware of andere gevaren wordt dus groter en groter.
De beste oplossing om jouw data en gegevens veilig te houden, is overstappen op een moderne laptop of PC met Windows 10. Dit is de beste en veiligste oplossing.

Heb je nog een aantal vragen over het einde van de support van Windows 7 op 14 januari 2020? Onze adviseurs in onze winkels te Lokeren en Stekene helpen je graag verder.

Waarom overstappen van Windows 7 naar Windows 10

Het einde van Windows 7 is nabij. Je bereidt je best nu reeds voor door het aanschaffen van een PC of laptop met Windows 10. Alles maakt een evolutie door. Zo zijn de huidige laptops en PCs dunner, lichter, sneller, krachtiger en veiliger.

We sommen even de belangrijkste voordelen van Windows 10. Dit zijn meteen al uitstekende redenen om nu reeds een overstap te wagen.

Lelijke, zwarte en logge computers en laptops zijn verleden tijd. Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan mooie en tijdloze designs. Jouw PC mag gezien worden!

Ook de processoren, zowel van AMD als van Intel zijn duidelijk vlugger geworden de afgelopen jaren. Hierdoor start jouw laptop of computer in een oogwenk op en verloopt het openen van bestanden razendsnel.

Nieuwere laptops zijn compacter, dunner en lichter

Door de langere batterijduur wordt jouw toestel meer dan ooit makkelijk meeneembaar

Je ben steeds 100% up-to-date en beschermd dankzij de gratis updates van Windows 10.

FAQ: Alles wat je moet weten over het einde van de Windows 7 ondersteuning

Wanneer stopt de Windows 7 ondersteuning?

De Windows 7 support stopt op 14/01/2020. Na deze datum ontvang je geen meldingen meer dat er nieuwe updates zijn. Hierdoor wordt je huidige computer minder goed beschermd.

Waarom krijg ik nu reeds een melding over het einde van de Windows 7 support?

We verwachten dat zeer veel mensen deze situatie gaan aangrijpen om over te schakelen op een nieuw toestel met Windows 10. Om de wachttijden te beperken wacht je best niet tot wanneer de ondersteuning effectief stopt op 14 januari 2020.

Is het nu de moment om een nieuwe computer te kopen?

Op deze moment zitten we aan het einde van de soldenperiode en hebben we nog voorraad van enkele interessante toestellen. Kiezen voor Windows betekent dat je toestel altijd up-to-date blijft en ben je minder kwetsbaar tegen allerhande bedreigingen.

Uiteraard kan je je oude toestel met Windows 7 blijven gebruiken, maar dat houdt beveiligingsrisico’s in. Soms is het ook mogelijk om Windows 10 op jet oude laptop te installeren, maar dan mis je toch een heel deel snelheid en kracht.

Stopt mijn oude laptop met werken wanneer er geen Windows 7 support meer is?

Voor alle duidelijkheid, nee, maar je krijgt geen nieuwe updates meer om je toestel te beveiligen tegen malware en virussen. De Microsoft klantendienst verleent ook niet langer ondersteuning voor Windows 7

Ik wil toch Windows 10 op mijn PC

Dat kan! Weet dat het wel beter is om je toestel volledig te vernieuwen. Op een huidig toestel is Windows 10 ook reeds inbegrepen. Niet overtuigd of wens hier meer informatie over? Kom gerust even langs in onze Wallabie winkel te lokeren (Uitbreidingslaan 4) of Stekene (Dorpsstraat 121A)

Windows 10 Home of Pro? Welke versie is voor mij geschikt?

Het is niet omdat je een bedrijf hebt dat je verplicht Windows 10 pro dient aan te schaffen. Toch zijn er enkele duidelijk verschillen tussen de twee versies. We helpen je graag verder in onze winkel bij het maken van deze keuze.

Was er geen gratis upgrade naar Windows 10?

Enkele jaren terug, bij de lancering van Windows 10 kon je je PC of laptop gratis upgraden naar Windows 10. Helaas is deze promotieperiode nu afgelopen. We kunnen je hier echter betalend wel verder helpen in 1 van onze winkels te Wallabie Lokeren of Wallabie Stekene.

Wat gebeurt er als ik na 14 januari 2020 mijn oude Windows 7 blijf gebruiken?

Dit kan perfect, echter zijn er toch wel een aantal risico’s aan verbonden.

Je bent kwetsbaarder voor virusinfecties, malware en inbraakpogingen van hackers. Je PC blijft voorlopig nog verder opstarten, maar je krijgt geen updates mee. Ook Microsoft biedt na 14/01/2020 geen technische ondersteuning mee

We bevelen daarom vandaag reeds de overstap naar Windows 10 aan. Zo blijf je beter beschermd tegen allerhande dreigingen.

Geraakt Windows 7 na de stopzetting nog geactiveerd?

Voorlopig zal je na 14 januari 2020 nog steeds windows 7 kunnen installeren en activeren, maar we raden dit niet aan. Zo zal je niet optimaal kunnen profiteren van de allernieuwste functies van Windows 10, vanwege de hardware die te oud is

Kan ik na 14 januari 2020 nog steeds online bankieren met windows 7?

Ook hier is het antwoord voorlopig ja. Je Windows 7 pc of laptop zal nog perfect werken. We verwachten echter (net zoals bij Windows XP) dat de banken op een gegeven moment bankieren niet meer gaan toelaten, vanwege de verhoogde onveiligheid van dit besturingssysteem. Op dit moment weten we nog niet wanneer dit precies te verwachten is.

Daarom raden we je aan om toch een nieuwe laptop of computer te kiezen met Windows 10 met een verhoogd beveiligingsniveau door het verkrijgen van de up-to-date beveiligingsupdates

Waarom kiezen voor een laptop met Windows 10?

Het ontwerp van Windows 10 verschilt nogal met dat van Windows 7, maar Windows 10 is veel gebruiksvriendelijker. Je programma’s starten sneller op en je vindt je weg veel sneller terug in allerhande instellingen. Je favoriete apps vind je eenvoudig terug via het handige startmenu

Met de nieuwe functie Hello log je in je toestel in zonder wachtwoord.

Wat kost de overstap naar Windows 10?

Op een nieuw toestel is Windows 10 reeds inbegrepen bij de aankoop. Voor een vakkundige installatie op een ouder toestel kan je bij onze winkels te Wallabie Lokeren of Wallabie Stekene terecht.

Is een backup noodzakelijk wanneer ik wil upgraden naar Windows 10?

In principe is het mogelijk om een upgrade uit te voeren van Windows 7 naar Windows 10 met behoud van data. Het verdient echter aanbeveling om sowieso regelmatig een back-up te maken om je te beschermen tegen dataverlies.

Werkt mijn muis of toetsenbord nog onder Windows 10?

Maak je geen zorgen, deze blijven ook na de aanschaf van een nieuw toestel, of na een upgrade, werken. Er is echter de laatste jaren veel veranderd op gebied van design, functionaliteit en ergonomie. Het is misschien meteen te moment om deze mee te vernieuwen?

Wat kost het om na de Windows 7 stopzetting toch veilig Windows 7 te kunnen gebruiken?

Na 14 januari 2020 kunnen bedrijven (en enkel bedrijven!) gebruik maken van een betalende ESU licentie. ESU staat voor Extended Security updates. Hierdoor krijgen ze wel nog beveiligingsupdates binnen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor een machine in een productieomgeving, die niet zomaar kan ge-upgrade worden.

https://wallabie.be/nieuws/5d3ee30509f16/einde-van-windows-7-voor-bedrijven.htm
https://wallabie.be/nieuws/5d3ee211a46df/einde-van-windows-7-particulier-consument.htm