Is de smartphone van de toekomst wel nog vernieuwend?

Is de smartphone van de toekomst wel nog vernieuwend?

kevin op 01.03.2019

De smartphone is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken.Stel je maar eens de vraag, kan ik nog zonder?Of hoe zou de wereld er uitzien zonder het gebruik van een smartphone?Maar kom, we gaan niet flauw doen, het is en blijft een zeer handig apparaat.


De grootste trend op gebied van smartphones vertaalt zich vooral in snelheid, camerakwaliteit en grootte van het scherm.

Dat laatste kunnen we wel heel serieus nemen met de opvouwbare telefoons van verscheidene fabrikanten die er aankomen.††Hierbij vouw je het toestel open en heb je een formaat van scherm ter grootte van een tablet.

Je zou het bijna vergeten dat de prijs ook mee is geŽvolueerd :-s

Een smartphone van rond de €1000 is geen nieuws onder de zon en dit jaar, doen fabrikanten daar nog een schepje bovenop.††Bekijk het positief, de technologie die gebruikt wordt, is ook hoogstaand en kost nu eenmaal veel meer.††Denk maar aan een opvouwbaar scherm, de 5G technologie die sommige toestellen ondersteunen en het aantal camera’s op een smartphone.††Alles hebben kost nu eenmaal wat meer.††Genoeg inleiding, we geven je hier een aantal voorbeelden van exclusieve pareltjes met een fors prijskaartje.

Samsung Galaxy S10 Plus 1TB opslag

€1599

Het topmodel van de Samsung Galaxy S10 lijn, is een luxueuze smartphone met keramisch zwart die maar liefst 1TB interne opslag capaciteit heeft.Dit is iets wat ongekend was in een smartphone, ja je hoort het goed, 1000GB opslaan, is meer dan de standaard computer tegenwoordig.Doordat de Galaxy S lijn van Samsung aan zijn tiende verjaardag toe is wordt deze in een mooi pakket geleverd samen met een smartwatch.

Nu reeds pre-orderen geeft ook recht op gratis draadloze oortjes van Samsung. Leuk detail: deze oortjes kan je draadloos opladen op de achterkant van de gsm zelf.Wellicht is dit model niet voor iedereen interessant, maar er volgen ook goedkopere varianten van de Samsung Galaxy S10. Op zich is €1599 niet het duurste toestel van Samsung, zie ons volgende model.

Samsung Galaxy Fold

€2000

Dit toestel is misschien wel het meest unieke in de rij.Zoals de naam Galaxy Fold verklapt, kan je dit toestel openvouwen.Op deze manier heb je een tablet en smartphone in 1.We verwachten dat dit toestel later dit jaar op de markt zal komen, wat ons doet vermoeden dat het de release van de Galaxy S10 niet in de weg wil staan. De prijs zal ongeveer €2000 zijn, maar uiteraard mag je verwachten dat je daarvoor de beste specificaties op de markt voor terug krijgt.Nee hoor, we hebben geen aandelen is Samsung, Huawei mag ook best trots zijn over hun prestaties.

Huawei Mate X

€2300

Je kan het al raden, hetzelfde concept (opvouwbaar scherm) als bij de Samsung Galaxy Fold.Al zou je kunnen zeggen iets mooier, maar dat is natuurlijk kwestie van smaak.In ieder geval, de prijs is hoger dan die bij Samsung, namelijk €2300. Al kan die prijs wel nog aangepast worden bij de release.Dus mogelijks komt dit toestel naar BelgiŽ aan een goedkopere prijs.

De display is een tikkeltje groter dan bij Samsung en het laden gebeurt aan 55W, ook de Huawei Supercharge genaamd, wat in praktijk wilt zeggen dat je toestel is opgeladen tot maar liefst 85% in amper 30 minuten.Dat kan de meerprijs van het toestel wel verklaren, maar het zijn beiden toptoestellen.†††

Wie had kunnen denken dat men vlot de kaap zou overschrijden van €2000 voor een nieuwe luxueuze smartphone. Toch kunnen we niet ontkennen dat het een knap staaltje technologie is die je in handen hebt.†† Het ontwikkelen van zoiets kost natuurlijk ook veel geld.Maar laat ons vooral niet vergeten dat er ook goede smartphones zijn die vele goedkoper zijn.Vandaag ging het uiteraard enkel over de meest luxueuze toestellen.