Android O zou wel eens voor deze maand kunnen zijn.

Android O zou wel eens voor deze maand kunnen zijn.

kevin op 14.08.2017
Android Nougat (7.X) staat nog niet op alle toestellen en Google is er alweer met iets nieuws.De Android molen heeft niet stilgezeten en dat bewijzen ze met de release van Android 8.Hiervan is er heel veel geweten, met uitzondering van de naamgeving, die houdt Google zeer goed geheim.Hetgeen wat we wel weten is dat deze met de letter O begint.

Speculaties doen de ronde, vermits Android steeds snoepgoed als naam kiest, dat het Oreo zal worden.Echter wanneer we op de androidversie met ons gsm toestel een aantal keren klikken, krijgen we geen Oreo maar een Octopussy te zien.Zet Google ons hiermee op het verkeerde been?

Uiteraard gaat het hier wel om een Beta versie die wij gebruikten maar dan wel de laatste die ze voor de officiŽle release gaan uitbrengen.En die datum zou dichterbij kunnen zijn dan je zelf zal denken.

Vermoedelijk zal de release deze maand plaatsvinden op 21 Augustus en die datum is niet zomaar gekozen.Op die dag is er namelijk een totale zonsverduistering en zal er dus een grote O te zien zijn.De zonsverduistering zal in de VS vanaf 9.05u goed te zien zijn op Lincoln Beachin de staat Oregon.† Jammer genoeg niet in BelgiŽ.† In ieder geval, wie over een Nexus 5X, 6P of pixel toestel beschikt zal als eerste de update spoedig binnenkrijgen.

Verbeteringen zitten voornamelijk in batterij-management, verbeterde notificatiemeldingen, opgefriste look voor het instellingenmenu en een Picture in Picture functie voor video’s.Op die manier kan je een video verkleinen en heb je een zwevend venster die je kan verplaatsten over een andere toepassing.

Uiteraard is dit lang nog niet alles.Het zal dus weer afwachten worden hoe grote merknamen zoals bijvoorbeeld Samsung de nieuwe versie zal implementeren.We zijn benieuwd.