De Huawei P8, goedkoper dan de concurrentie, maar beter?

De Huawei P8, goedkoper dan de concurrentie, maar beter?

kevin op 12.05.2015

Intro

Het nieuwe topmodel van Huawei Ascend P8 is op komst. Hij is volledig uit aluminium gemaakt en voelt daardoor heel stevig en luxueus aan. De camera van deze Huawei P8 steekt niet uit de behuizing en dat is toch iets wat Samsung en Apple niet wisten te realiseren. Daardoor ligt deze ook volledig plat als je hem op tafel legt en zal de lens minder snel beschadigd geraken. De cameralens van 13 Megapixel is van uitstekende kwaliteit, deels te danken aan de optische beeldstabilisator. Waar deze Huawei P8 zeker in uitblinkt, zijn de verschillende fotofuncties die meegeleverd worden, zoals “lichte schilderij” en “mooi maken”. Bij deze laatste kan je de oneffenheden uit de huid mooi wegwerken om een egale huid te bekomen. De perfecte foto voor Facebook dus.


Snelheid ?

Als we deze smartphone gaan vergelijken met de Samsung Galaxy S6, zien we dat de processoren bijna gelijk zijn. We spreken hier over een Octa-core Processor van 2Ghz. Enkel de Samsung S6 heeft een 2,1 Ghz processor van eigen makelij. De Huawei is zeer snel, maar de S6 wint wel de eindsprint. Dit zal voornamelijk komen omdat de schil van Huawei bovenop Lollipop vrij log is, en het is net daar dat we toch een aantal minpuntjes opmerken. Er is weinig overgelaten van Lollipop zelf. Het leuke aan de nieuwe versie van Android is namelijk dat de multitasking flink werd aangepakt. Deze wordt door middel van een kaartrol voorgesteld. Op die manier blader je als het ware razendsnel tussen de openstaande toepassingen. Bij deze smartphone is dit achterwege gelaten en krijg je gewoon een statisch beeld van wat er open staat. In Lollipop zit er een verborgen spelletje. Dit krijg je te zien door een aantal keren te tikken op de Android versie in de instellingen. Huawei heeft jammer genoeg beslist om deze achterwege te laten. Deze punten van kritiek zijn dan ook onze enige minpunten, want voor de rest is dit een super toestel. Eerlijk gezegd, het zijn dan ook geen onmisbare features die achterwegen zijn gelaten.

Goedkoper?

Als je de prijzen vergelijkt van de meeste high-end smartphones, merk je dat deze Huawei zeer interessant geprijsd is. Voor 499,99 euro word jij de nieuwe eigenaar van dit fantastische toestel. Dat is gemiddeld zo een 200 euro goedkoper dan de concurrerende merken.

Conclusie?

Dit toestel is ideaal voor wie een degelijke gsm zoekt met een uitstekend design en een fantastische fotocamera. De snelheid zal zeker niet tegenvallen, maar hij scheert geen hoge toppen. Wat ons betreft is het design mooier dan de Samsung Galaxy S6, wat veel mensen zeker zal opvallen.

Het toestel heeft een uitzonderlijk goede accu. Die houdt het bij normaal gebruik zeker twee dagen vol. De Huawei Ascend P8 zal vermoedelijk beschikbaar zijn eind deze maand, net zoals de nieuwe smartband. De Talkband B2 ziet er uit als een gewone horloge, maar onthult een uitklapbaar bluetooth oortje, een stappenteller en calorieteller. Zelfs je slaappatroon wordt gemonitord. De talkband B2 zal vermoedelijk voor een prijs van 149.99 euro te koop staan.

We zetten van de Huawei P8 nog even alles op een rijtje:

- Punten

Weinig overgelaten van Android Lollipop

Snelheid is goed, maar kan beter.

Geen optie voor draadloos laden

Geen vingerscanner

+ Punten

Design

Laatste nieuwe Android bij release

Degelijkheid

Camera

Fotofuncties

Batterij

Prijs

SD kaart slot

Hoog aantal pixels voor de frontcamera

Veel werkgeheugen (3GB)

Wil je deze gaan bestellen? Klik dan op onderstaande link.

De snelste manier om de Huawei P8 te preorderen.