Digitaal geluid in een retro jasje

Digitaal geluid in een retro jasje

Connect IT Promoties op 30.08.2013

Met de Retro Radio ORD7300 combineert Philips nostalgisch radio luisteren met de technologie van vandaag. Naar uitzicht word je in één klap terug in de jaren vijftig van vorige eeuw geflitst, maar luisteren, dat doen we digitaal.


 

Het ontwerp van de radio is geïnspireerd op de Original-radio uit 1955 met de typische markante stijlkenmerken van een Philips-radio. Het oorspronkelijke model stond bekend als de Philetta "254". In die tijd was het een technisch staaltje op vlak van compactheid, geluid en heldere ontvangst. Het model is ondertussen uitgegroeid tot een collectors item.


Digitaal luisteren
Aan de buitenzijde ademt de Retro Radio helemaal geschiedenis uit, maar aan de binnenkant hebben de radiolampen plaatsgemaakt voor de digitale wereld. De radio zelf werkt met de DAB technologie. Dat is een aparte techniek die radiozenders gebruiken om radiosignalen op een digitale manier door te sturen. De revolutie die de overgang van klassieke vinyl naar compact-disk in de muziekwereld bracht, is dezelfde van klassieke radio-ontvangst naar digitale kwaliteit. DAB staat voor heldere en kraak vrije geluidskwaliteit. De RetroRadio is compatibel met DAB+ en FM voor een complete radio-ervaring.


iDevices beluisteren
Maar het is niet alleen een radio. Het is ook het ideale toestel om muziek uit je iDevices af te spelen. Je kunt je iPod/iPhone gelijktijdig afspelen en opladen. Het geeft zelfs niet als het hoesje er nog rond zit. Je kan rekenen op een degelijk HiFi-geluid. Het Bass Reflex-luidsprekersysteem staat bovendien garant voor diepe en krachtige ondertonen.


Universeel inzetbaar
De Retro Radio is zelfs universeel inzetbaar voor eender welke geluidsdrager. Aan de zijkant is er een audio-ingang met een klassieke 3,5 mm plug voorzien. Dat betekent dat je elke telefoon, computer kan aansluiten, waarbij je de Retro Radio de functie van geavanceerde boxen toekent. Net alsof je een extra paar hoofdtelefoons aansluit. Nadat de verbinding is gemaakt, kun je dadelijk genieten van je complete muziekverzameling via deze goed uitgebalanceerde luidsprekers. Zoals we dat overigens van Philips gewoon zijn.

Bovendien loopt er een leuke retouractie op de website van Philips. Bij registratie van je Retro Radio voor 30 september krijg je 50 euro terugbetaald van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Om het nog leuker te maken!


Klik hier voor de prijs