Alles op de LaCie CloudBox!

Alles op de LaCie CloudBox!

Connect IT Promoties op 07.12.2012

De LaCie CloudBox wil een universele thuisopslag zijn, zodat het complete gezin gemakkelijk toegang heeft tot alle bestanden op thuiscomputers, mobiele apparaten, televisies en spelconsoles.


LaCie trachtte met de Cloudbox vier doelstellingen met elkaar te combineren in één oplossing. De box moet het centrale punt zijn, waar alle bestanden van een gezin bewaard en gedeeld worden. Daarnaast is er ook een verbinding naar de buitenwereld. Bestanden delen met vrienden en familie zal nooit nog eenvoudiger kunnen. Maar ook onderweg kan je, als je wil, terecht bij je eigen opslagmappen. En tenslotte moet je geen ingenieur zijn om de Cloudbox te gebruiken. 'Plug and Play' is hier echt van toepassing.

Opslaan op twee niveau's

De foto's van moeder, de muziek van vader en de films van de kinderen, het kan allemaal op de LaCie CloudBox. Je kan de gegevens op twee niveau's opslaan. De algemene gegevens zoals familie foto's, video's, muziek en andere inhoud die je met iedereen in huis wil delen, kan je beschikbaar maken door de bestanden eenvoudigweg in de bestaande Family-map van de LaCie Cloudbox te droppen. Binnenshuis bestanden delen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Privé box

Belangrijke of persoonlijke gegevens kan je privé houden door je eigen privé-map aan te maken. Deze wordt aan je gebruikersaccount gekoppeld. Je kan achteraf wel nog beslissen of je toegang wil verlenen aan andere gebruikers. Zo kun je genieten van al je muziek, foto's en bestanden op elk scherm dat op het netwerk in huis is aangesloten. En de opslagmogelijkheden zijn zo goed als onbegrensd. Je hebt bij aankoop de keuze uit modellen van 1 tot 3 TB.

Lang leve de cloud

Maar de Cloudbox gaat nog een stapje verder. Je deelt je bestanden niet alleen binnenshuis. Je kan aan je vrienden en familieleden bestanden doorgeven via veilige links om te downloaden. Maar je kan ook mappen in de cloud te delen. Je Cloudbox moet dan wel verbonden zijn met het internet. Je kan ook je bestanden op internet bewaren via een kleine omweg. De LaCie CloudBox wordt geleverd met 10 GB veilige cloud-opslag bij Wuala. Zo kan je onderweg back-ups maken van de bestanden op je laptop.

En terug naar de vaste schijf

Omgekeerd kan je zelfs bestanden die op de harde schijf van de LaCie CloudBox zijn opgeslagen, back-uppen naar de Wuala cloud, zodat je er overal eenvoudig toegang toe hebt. En natuurlijk kan je omgekeerd werken. Een bestand dat je onderweg naar de Wuala service stuurde, staat bij thuiskomst netjes klaar op je Cloudbox. Kan het nog gemakkelijker?