Een slim digitaal huis met Linksys Smart Wi-Fi Router EA4500

Een slim digitaal huis met Linksys Smart Wi-Fi Router EA4500

Connect IT Promoties op 19.10.2012

De tijd met thuis een bakbeest van een computer op een vaste plaats is reeds lang vervlogen. We zijn nu in de eeuw van de mobiele digitale media aanbeland. En daar speelt de Linksys Smart Wi-Fi Router EA4500 op de hoogste divisie.


De computer mag natuurlijk nog blijven meespelen. Maar dat zijn er, als er meerdere huisgenoten zijn, bijna vanzelfsprekend ook meerdere exemplaren. De smartphones kunnen ook altijd wel een netwerkverbinding gebruiken. De digibox van je televisie kan ook al moeilijk zonder internet en dan is er ook nog een vette kans dat je stereo ook online wil gaan. Heerlijk toch?

 

Alles aansluiten

 

Maar zonder een goed intermediair loop je niet ver. Kabels trekken is immers geen optie. En daar komt de Smart Wi-Fi Router EA4500 van Linksys op de proppen. Dit toestel is er op gebouwd om in grote en kleine woningen of dichtbevolkte gebieden alle apparaten in een en hetzelfde huishouden met elkaar te verbinden. HD-videostreaming naar tablets, tv's en mobiele apparaten, USB-opslagapparaten, printers en andere apparaten vinden hun ingang in deze router. En dat dan nog tegen een hoge snelheid. Linksys claimt overdrachtsnelheden tot 450 + 450 Mbps.

 

Beheren

 

Bij deze router levert Linksys ook een beheersomgeving. Smart Wi-Fi regelt een gemakkelijke toegang tot het thuisnetwerk via een browser of een mobiel apparaat. Je kan snel de status van de breedbandverbinding en de aangesloten apparaten controleren. Het is ook mogelijk om gasten toegang geven tot het internet, maar ook om je kinderen bij het surfen op het web te beschermen met de app voor ouderlijk toezicht. Bovendien kan je zelfs via het prioriteitenpaneel instellen welke applicaties of apparaten op je thuisnetwerk de meeste bandbreedte dienen te krijgen. Zo voorkom je vertragingen en bufferen bij het streamen van video of online gaming.